Sermaye Piyasaları Hukuku
EPDK’nın Elektrik Üretim Şirketlerine Uyguladığı İdari Para Cezaları
İdari para cezaları ciddi maliyetler doğurmasıyla beraber itibar ve saygınlığı zedelemekte, şirketlerin ticari hayatını olumsuz etkilemektedir. İdari Para Cezası Nedir ? Öncelikle idari para cezasının ne olduğundan bahsetmek gerekirse; devletin tıpkı bakanlıklar, sivil toplum kuruluşları, belediyeler, emniyet gibi yalnızca idari mercileri…
Petrol Ofislerine Kesilen Ceza Nedir ve Bu Cezalara İtiraz Nasıl Yapılır?
Petrol Ofislerine Kesilen Cezaları İptal Etmek İçin Neler Yapılmalıdır? Petrol Piyasasına dair 5015 sayılı kanun kapsamında teftişler yapılır ve petrol ofisi olarak adlandırılan bayiler için çeşitli cezalar söz konusu olabilmektedir. Bu işlemler EPDK ( enerji piyasası düzenleme kurumu ) tarafından …
Start-up Ortaklıklarına Dair
Günümüzde teknolojinin gelişmesi ile beraber dijitalleşen dünyada ‘’fikirler ‘’ sermayelerden çok daha değerli bir hale geldi.Bu fikirlerle kurulan pek çok start-up girişimi amatör ruh ve yakın ilişkiler sayesinde kuruluyor. Ancak söz konusu olan start-up ‘’ortaklık’’ sürecini hukuki bir zemine oturtmak…
Start-Up’lar İçin Yatırım Süreci Ve Hukuki Boyutu
2000’li yıllarda Amerika’da başlayan ve büyük bir ivme ile popülerleşen, günümüzde ise uluslararası anlamda sektörlerin önemli bir parçasını oluşturan start-up’lar, sağlam ve vizyoner bir fikrin, herhangi bir tecrübe sahibi olunması gerekmeksizin ve bürokratik süreçlere bağlı kalınmaksızın gerçek dünyada somutlaşmasını sağlamaktadır.…
Tasarruf Finansmanı Firmaları İle Sözleşme İmzalarken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar Nelerdir?
Son dönemde sıkça geçen faizsiz finansman firmaları olarak da bilinen tasarruf finansmanı firmaları ile yapılan sözleşmeler, başta konut ve taşıt ihtiyaçları olmak üzere vatandaşların belirli bir süre tasarrufta bulunarak,sonrasında finansman elde etmesini sağlayan sözleşmelerdir. Özellikle son yapılan düzenleme kapsamında bu…
E-ticaret Kapsamında Tüketici Hakları
Gündelik hayatın sorumluluklarının getirdiği yoğunluğu, teknolojik gelişmeler yeni yaşam modelleri ile hafifletmektedir.Günümüzde kişiler fiziki alışverişe zaman ayırmak yerine internet ortamından kolaylıkla alışveriş yapabilmekte bu da online alışveriş alışkanlıklarını beraberinde getirmektedir. Ancak online alışveriş, doğası gereği fiziki yapılan alışverişe nazaran tüketici…
KVKK Kapsamında Veri Sorumlusu Şirketlerin Yerine Getirmesi Gereken Yükümlülükler Nelerdir?
Günümüzde pek çok gerçek kişi, tüzel kişi veya kamu kurum ve kuruluşları, faaliyetleri kapsamında ya da daha iyi hizmet sunma amacıyla pek çok kişisel veriyi ilgililerinden toplamakta ve veri sistemlerine kaydederek saklamaktadır. “Kimliği belirli veya belirlenebilir gerçek kişiye ilişkin her…
Metaverse Evreni ve Meydana Gelebilecek Hukuki Sorunlar
METAVERSE NEDİR? Yunanca sonra anlamındaki “meta” ile İngilizce evren anlamına gelen “universe” kelimelerinin birleşimi ile oluşan metaverse sanal bir evrendir. İlk kez Neal Stephenson’ın 1992 yılında yayımladığı bilimkurgu romanı Snow Crash’da ortaya çıkan bu kavram Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg tarafından “internetin…
Sosyal Medya Şirketlerinin Hukuku
Sosyal Medyanın Toplum Üzerindeki Etkisi Araştırmalar sosyal medya kullanımının ruhsal sağlığın bozulmasında ki artışla ilişkili olduğunu gösteriyor. Özellikle ergenlik çağında olanlar arasında, sosyal medya içeriğine maruz kalmasından kaynaklanan artan ruh sağlığı bozukluğunun daha fazla olduğu görülüyor. Kullanıcılar, yalnızca eğlence ve…
Startup Hukuku
Startup Nedir? Dünyadaki örneklerine ve ülkemizdeki son dönemdeki girişimlere bakıldığında, startup denildiğinde hızlı büyüme amacı olan, bir ihtiyacı gideren veya yeni bir ihtiyaç doğuran, sıfır noktasından gelen, ilgili alandaki teknolojiyi kullanan ve kullanıcı beklentilerine büyük oranda uyumluluk ile ilerleyen günümüz…